Your cart is currently empty.

Not sure where to start when it comes to planning your wedding? Download our free DIY wedding planner checklist.


 

Need More than a Wedding Checklist?

When it comes to planning your wedding, there's a lot to remember. A wedding planner book or binder can be another great resource for staying organized.
"Planning a wedding can be a daunting task. That's where a wedding planning book can help,"
 

PP Signature Ultimate Wedding Planner & Organizer

 

 


 

Ini antara masalah yang dihadapi rata-rata bakal pengantin sepanjang menguruskan majlis :

  • Tak tahu overall process untuk pengurusan majlis, setiap kali ada benda baru perlu dibuat, mula lah kelam kabut.
  • Tidak tahu perkara mana yang mana perlu dibuat dahulu, mana yang perlu dibuat kemudian.
  • Tidak ada checklist tetap untuk semak task yang dibuat, semua perkara disimpan dalam kepala.
  • Tersilap buat keputusan semasa memilih vendor untuk majlis (contoh tertempah khemah yang terlalu mahal untuk kualitinya)
  • Overbudget dalam persiapan kerana tidak ambil kira kos-kos tepi yang bila dicampur boleh jadi besar.
  • Terlepas pandang benda penting. Contohnya tertinggal IC pada hari pernikahan, fuhh menangis 😭

 

Kenapa Anda Perlu Miliki Wedding Planner Ni?

1. Tiada benda terlepas pandang dengan checklist.

Kami sediakan pelbagai checklist untuk anda. Antaranya seperti checklist nikah, setiap kali settle 1 task, anda hanya perlu ‘tick’ dan fokus pada task seterusnya.

Yang jadi masalah adalah bila semua task hanya disimpan dalam kepala, lama-lama kita sendiri keliru mana satu sudah buat, mana satu belum buat.

2. Lagi dekat majlis lagi rileks.

Ahaa ini bahagian paling best dalam buku ni, kami telah susun atur siap-siap perkara apa yang dicadangkan untuk anda buat setiap bulan.

Dari 1 tahun sebelum, 6 bulan sebelum, 3 bulan, 1 bulan, 2 minggu, 1 minggu, 1 hari sebelum? Semuanya dah tersedia!

Hanya perlu follow saja satu-satu. Memang tak pening kepala.

3. Jimat bajet perkahwinan.

Dengan adanya jadual bajet perkahwinan & senarai wishlist vendor perkahwinan, anda dapat membuat perbandingan dari segi harga & pakej yang disediakan

Lepas tu, ia akan memudahkan anda untuk present idea kepada keluarga anda.

Katakan anda perlu pendapat mereka untuk pilih vendor catering. Anda telah ada perbandingan details vendor-vendor yang anda telah catat dalam buku ini.

4. Harga murah & berbaloi!

Anda bukan hanya akan dapat buku wedding planner, tapi anda juga akan dapat:

FREE 1 x Bookmark*
FREE 1 x Pen doorgift*
KOTAK PACKAGING comellll

Sesuai untuk dihadiahkan pada kawan / adik beradik yang bakal berkahwin.

*Freegift mungkin berbeza-beza mengikut stock freegift yang ada.

5. Kenangan cinta anda sampai bila-bila 😍.

Ada banyak ruangan dalam buku ini dimana anda boleh selit gambar, kad kahwin dan sebagainya.

Semua kenangan ini, kenangan anda menguruskan majlis bersama pasangan sehidup semati anda akan diingati sampai bila-bila.

Bayangkan nanti selepas 10 tahun perkahwinan, anda tengok rak buku, ternampak buku Wedding Planner anda.

Ataupun bayangkan anda sambut hari anniversary anda dengan membaca semula buku wedding planner bersama pasangan anda. Awwww so sweeettt lah awak nih!🥰🥰

 

Konten Buku Wedding Planner

  • Info majlis perkahwinan
  • Kalendar 2021
  • Inspirasi Majlis Perkahwinan
  • Kalendar 2022
  • Prosedur Perkahwinan
  • Checklist Majlis Kahwin
  • Kalendar Bulanan
  • Senarai Semak Majlis Perkahwinan
  • Bajet Perkahwinan Pihak Lelaki
  • Bajet Perkahwinan Pihak Perempuan
  • Vendor-vendor Perkahwinan (Wishlist & Confirmed Vendor)
  • Pakaian Majlis
  • Checklist Kit Kecemasan Hari Perkahwinan
  • Soalan Lazim Temuduga Kahwin
  • Tugasan di Hari Perkahwinan
  • Summary Checklist
  • Senarai Tetamu Jemputan
  • Susunan Meja
  • Appointment Log
  • Lagu Perkahwinan
  • Honeymoon – bajet, checklist, itinerary, packing list
  • Extra Note (18 muka surat)

 


 

buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
buku Wedding Planner-wedding planning book-bridal Shower-Wedding Planner Book-Engagement Gift-Bridal Shower Gift-Wedding Planning Notebook-Wedding journal-wedding diary
translation missing: en.general.search.loading